Startsida

Julbordet

 
Här är ett vegan-julbord,
det känns som att pajen gjorde den fullgjord.
Små bönbullar, sparris, tofu och svamp
som tillsammans med vegan-ost deltar i en frihetkamp.
 
Svamp och spenatpaj
en släng av stekt haj,
nej det var ett skämt,
haj det jag inte, de är rätt bestämt.
Mat och ätbart | | En kommentar |

Chokladtryffel (jultips och sånt #6)

 
100 gram mjölkfritt margarin
2 dl soyagrädde
300 gram mörk blockchoklad
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
En skvätt whisky
 
Koka upp margarin och grädde
och bryt ner chokladen som framträdde,
här ovan som sådan
choklad kanske är något du förvarar i kökslådan.
 
Rör ner resten och låt smeten svalna,
jag kanske hör till dom mer galna,
som tycker att mycket mörk choklad är gott,
men jag heter i alla fall inte Charlotte.
 
Låt smeten stå i kyl,
så länge kan du spela en vinyl,
sedan rulla smet till bollar,
och kanske bjuda några stollar.
 
 
 
 
 
 
Mat och ätbart, recept | | Kommentera |

Finito och klar för jul

 
Upp