Startsida

Vad det blev av resten

 
Jag hade ju rätt mycket citrusfrukt,
och de har ju en rätt bra lukt,
men lite apelsin och lime,
nä jag äter inte daim.
 
Men här har du en juice,
som inte är gjord på aprikos,
 
en jucie,
som kan drickas till rotmos,
 
lite morot- och apelsinjuice,
kan hällas över en ros,
 
min alldeles egna morot- och apelsinjuice,
till den kan man sjunga en liten blues,
 
jucie,
kan man dricka genom sin nos,
 
men nos-juice,
är nog ingenting jag ger en ros,
 
jucie,
kanske botar bältros,
 
ja av jucie,
kanske bli man en virtuos
 
men morot- och apelsinjucie,
den flyger inte sin kos,
 
för morot- och apelsinjucie
kan inte flyga som en mo(å)s,
 
ja jucie,
kan man få juice-överdos?
Vardagligt | | En kommentar |

Citruspaj

När man ändå är i farten,
citrusmarmeladen blev värsta rivstarten,
för lite olika grejer, 
om du vill ha citronpaj gör som jag säger:
 
för att göra pajbotten,
behöver du de rätta måtten:
 
3 dl mjöl
3 msk strösocker
125 gram margarin
 
och för att göra fyllning,
behöver det inte vara någon födelsedags-hyllning:
 
saft från 2 citroner, 2 lime
½ dl gelésocker
2 dl sojagrädde
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllningen blev seg och syrlig,
och bäst när den var rätt så kylig.
En klick grädde till,
så var det godare än midsommar-sill.
 
Jag kokade saft och gelésocker,
nu har jag inget annat rimord än chocker,
vilket jag har skrivit förut,
så vitt som jag vet, heter jag inte Rut.
 
Grädden ska vispas och blandas,
just nu behöver vägen sandas,
för det är riktigt förjävla halt,
för att inte tala om så himla svalt.
 
På ett mycket dåligt sätt,
jag tror jag måste gråta en skvätt.
Men snön ligger fortfarande kvar,
alltså, snälla, så här mycket snö, på allvar?
 
Aja förgrädda botten din,
nu kan jag rimma på Kerstin,
och det heter inte jag,
inte heller bor jag i Prag.
 
Häll upp smet i pajskalet,
paj får nog inte plats i telefon-fodralet,
men i ugnen blir det bra,
200 grader, halleluja
 
 
Mat och ätbart, recept | | Kommentera |

Citrusgrejer

 
Citron, lime och apelsin,
blandat i en kastrull med lite pektin;
det kan bli sylt, marmelad eller gelé
och det kan man ju äta på ett café.
 
Vad jag ska göra,
kommer inte djuren störa,
ingen köttig gelé av gris,
vegan-marmelad de blir, ni får min expertis.
 
1 dl fruktsaft
1 dl gelésocker
 
 
Upp