Startsida

2016/2017

Vi kan alla hålla överens om att 2016 har varit ett riktigt kasst jävla piss-år, det verkar som hela jorden fått någon förbannelse och ingenting får gå rätt till, världen är sjuk och skruvad, ja, allt verkar bara gå utför; alla bara dör, kändisar, musiker, skådisar, fina personer som gjort mycket bra bara dör. Inte ens 27:e december kunde Universum chilla, utan då var Carrie Fisher tvungen att lämna jordelivet. David Bowie, Prince, Alan Rickman och så många fler har i år har kilat om hörnet. Och dom är alla mycket saknade. 
2016 är inte bara det året många kändisar gått bort, även året då England röstade för Brexit, USA röstade fram en orange tjockskalle till president och främligfientlighet verkar inte vara nåt fientligt längre. Alla skjutningar och terrorattacker som har hänt; ja 2016 har varit ett rejält skitår. Vi får hoppas att 2017 blir bättre, åtminstone inte lika dåligt. 
 
För mig har det varit både upp och ner. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, för det har inte varit nåt alls, det har mest varit. Jag har haft det dåligt i perioder men också mycket bra. För att minnas mitt år och påminna mig själv till 2017 så har jag gjort några listor:
Bra saker med 2016:
 1. pluggade genusvetenskap i Karlstad, lärde mig mycket, hade fin klass och fick fina vänner, fick betyg, är klokare och ja allt sånt
 2. badade i somras!!
 3. har varit på flera mycket mycket bra konserter
 4. kom till insikten att jag inte behöver vara perfekt och det är ok att vara ledsen
 5. känner att jag är äldre, att jag är en annan person än vid den här tiden för ett år sedan
 6. rest!!! mer än nånsin, procentuellt liksom. Ja har både varit i Krakow och Paris
 7. of Montreals nya skiva?
 8. min lugg är bättre i år än förra året (alltid något liksom)
 9. att den här bra-listan är längre än dålig-listan
 
Dålliga saker med 2016:
 1. har slösat bort ungefär 95% av min tid på skit som jag inte alls kan göra nåt med
 2. varit riktigt dålig kompis till nästan alla jag känner
 3. varit trött/arg/less 90% av tiden 
 4. kom till insikten att jag inte alls kommer bli någonting eller göra nåt i framtiden, eftersom jag inte lägger ner tid på nån eller något och allt bara rinner ur händerna på mig.
 5. att jag inte har några pengar alls men är för trött/arg/less så orkar inte ens bry mig, eftersom jag ändå inte ska bli någonting eller göra nåt i framtiden så är det väl ingen idé att försöka investera i något
 
 
Men för att inte göra samma misstag har jag gjort en lista med nyårslöften/guidlines för 2017:
 1. sluta jämföra mig med andra
 2. resa, utforska, se nya saker
 3. vara gladare för små saker, men inte ledsen över små saker
 4. inte vara så töntig och ledsen (men d e ok att vara ledsen ibland)
 5. fokusera på att göra något med livet
 6. var snällare mot andra; ibland tar jag mig själv på sängen med att vara rätt tråkig, tjurig till och med elak mot andra, det vill jag verkligen inte. men ibland kommer jag på det efteråt och mår sämst, för vem vill vara elak?? så får jag ångest och kan inte sova
 7. inte ha så mycket ångest hela jävla tiden 
 8. inte göra någon löjlig jävla lista med nyårslöften
Vardagligt | | Kommentera |

Jul-looken

GLITTER
 
 
 
Foto - porträtt, Mode & Skönhet | | 2 kommentarer |

En jul (och all julmat)

Här är en massa mat jag lagade och fixade till jul. Och det blev uppskattat av alla! (förutom farfar, som var rättt fundersam...)
Vegosillen är väl en favorit, en med senapssmak och sen en citron- och dillsill. Vegosyltan och korven är från Astrid och Aporna. Rödbetsalladen är gjord på Oatlys creme fraiche och grönkålchips passar såklart! Sen gjorde jag även vegansson, köttbullar, sparris, rödkål och brysselkål; det vill säga att vi inte blev hungriga direkt efter Kalle. 
Hoppas alla har haft en fin jul eller en helt okej jul, eller bara en bra helg!
Mat och ätbart | | Kommentera |
Upp