Startsida

Hej hopp gummisnopp

 
Här sitter jag med Povel och dricker kaffe. Och idag har jag nog slagit personligt rekord i tv-tittande. Snart åtta timmar. Jag har sett en massa filmer och dåliga tv-program. Visst är det skönt att vara hemma hos föräldrar?!
Nä usch snart ska jag iväg och göra något med livet. Men vadå jag gillar ju tv!!! Har inte sett på tv sen jag var hemma sist. Man får njuta av det liksom. 
 
Snart är det sommar!!! Farmor ringde idag och undrade vart sommaren är, men hon sa att den kommer nog snart. Kanske till och med imorgon? Farfar ringde och väckte mig imorse, kvart över nio. Han sa ingenting om vädret, han kanske har missat det idag. 
 
Nu ska jag sminka mig klar, men se ändå, vilken highlighter ändå?? Om jag får säga det själv: 10/10.
PUSS PUSS
 
 
 
Vardagligt | | Kommentera |

Varför är tjock någonting dåligt? (En klassfråga? Är folk elaka? Eller är de bara dumma i huvudet?)

 
Jag sprang på det här videoklippe för ett tag sedan, och jag tyckte det verkligen gjorde ont att titta på. Eller det kändes liksom. 
 
Varför är tjock ett negativt ord, istället bara för ett beskrivande ord? Precis som denna tjejen i videoklippet beskriver sig: hon är tjock, inte kurvig. Kurvigt blir liksom en romantisk verision av tjock och tjockheten blir någonting negativt. Tjockheten blir något man vill förändra och ja, se videoklippet! Precis som Lady Dahmer beskriver sig som tjock eller instagrammaren Babe Ebba kallar sig för tjock. De försöker förändra bilden av tjockhet och användningen av ordet tjock. Istället för en taskig kommentar eller ett nervärderande ord ska tjock bara vara någonting beskrivande.
 
Varför är tjock någonting dåligt då? 
Jo, det kan bero på att människor är ytliga, dömande, snabba att döma och tar efter vad andra tycker och kan inte tänka efter ett varv till själv. Det kan också bero på klass. På 1800-talet var det väldigt fint att vara tjock och blek. Det visade på att personen inte var ute i solen och arbetade, alltså hade tillräckligt mycket pengar för att inte behöva arbeta. Klart handlade vitheten om att vara så långt ifrån andra hudfärger också, eftersom andra etniciteter tillhörde en annan klass i 1800-talets västvärld.
 
Idag är det fint att vara smal, vätränad och solbrun. Det kan också hänga ihop med klass och förväntningar. Är du solbrun visar du att du varit utomlands och solat. Alltså haft råd att ta semester, åka utomlands och bara ta det lugnt, istället för att jobba och slita i kalla Sverige. Det är alltså en trend som blivit populär för det visar på en högre klass. Likaså solarium och gym - det kostar pengar och tid. Någon som inte har pengar och tillhör en annan klass ser därför ut på ett visst sätt, kanske blek och tjock. 
 
Det byggs alltså upp ett tjockförakt och tjockisar blir behandlade på ett annorlunda sätt. Nu tänker ni, men det finns ju människor som hatar smala personer också! Men, det är en viss skillad.  Många människor, oavsett hur du ser ut, har upplevt självhat och kroppskomplex. Alla har något med sig själv de hatar. Men samhället hatar tjockisar, inte smala personer. Normen är att vara smal. Smala personer representeras i media, modeller är smala och i reklam är det den smala kroppen som syns. Det finns progam och företag som tjänar pengar på tjocka personer som hatar sina kroppar. Det finns alltså ett samehälligt tjockhat, till skillnad från ett smalhat. Men såklart finns det individer som hatar alla kroppar förutom den blanka, renrakade, stor-rumpade porr-skådisen. 
 
Därför behövs tjockaktivism! För att alla pesoner är lika värda och ingen ska behöva känna sig nervärderad och osynliggjord pga. sin kropp. I videoklippet ovan säger Olivia att hon gråter för alla de år hon kämpade mot sin kropp. De år hon inte vågade göra saker och ville göra saker. 
 
Helt normala saker som tjockisar kanske inte vågar göra, eller grejer som sätts stopp pga kroppen:
Bada på en strand en varm sommardag
Sola bland människor
Gå i shorts
Gå runt i t-shirt eller linne
Ligga runt (eller bara med en person)
Vara naken runt en annan person (eller kanske till och med när man är ensam)
Äta vissa saker
Vara med i samtal om hälsa eller mat
Prova kläder i affär
Köpa kläder på grund av dåligt utbud 
Göra vissa aktiviteter, som cykla, springa, gå på gym, dansa 
Gå ut bland människor
 
 
 
Här har vi ett videoklipp av youtube-veganen Freelee, bara ett tips på tjockhat på riktigt. JAG DÖR. "There are fat vegans everywhere!"
Hon säger i alla fall att man är inte fet, man har fett. Vilket är jättedumt!!! Man kan inte förändra hur man ser ut. Vissa personer är sjuka, andra har såna gener, en del har skum metabolism och grejer. Hon frågar om man vill identifera sig som tjock och ja!!! Det vill man ju, om det förhindrar mobbning och tjockhat. Och ger tjock en positiv eller i alla fall beskrivande ton istället för någonting negativt. Förstår ni? 
"Health apperence!" Vad är det??? 
 
VARFÖR ÄR DE DÅLIGT ATT VA TJOCK??? ba älska alla och respektera alla 
 
så många frågor
Så tycker jag, just nu | | En kommentar |

Fika på altan

 
Titta så fint! I sommar kommer varje dag bli såhär. Ni vet kaffe på altan med en kanin skuttandes i gräset. Åh så jag ser fram emot det. Just nu verkar aldrig plugget ta slut?! Ja usch och fy.
 
På tal om kaniner såg jag precis filmen zootroplis/zootropia. Och verkligen kalasbra och så relevant! Se den.
Annars idag har jag bara tänkt på att plugga, utan att faktiskt utföra det. I förmiddags var jag på Universitet med min grupp, vi bestämde då att vi jobbar nästa vecka. Sedan försökte jag fotografera till min andra kurs, och tänkte äsch, jag gör det i helgen! Må gudarna ge mig kraft för helgen, jag vill ju bara kalasa, men nej, ska försöka plugga innan det.
 
Ska tänka på fika på altanen för att peppa mig. Puss puss puss
 
 
 
Vardagligt | | Kommentera |
Upp