Startsida

Min måndag

Idag har varit en hemmasittandes dag. Jag har varit tom i huvudet. Det är svårt att förklara, men det känns som huvudet är helt tomt och det inte finns några tankar. Här i alla fall min frukost. En megasmörgås och sojghurt. 
 
 
Runt 10:00 åt jag kaka (rester från den här)
 
Runt 12:30 åt jag och Ester lunch. Men inte samma lunch. Jag åt spaghetti och köttfärsås (men inte kött). Eller något i den stilen. 
 
För er nya läsare som jag sett varit här under senare tid, så har jag en liten kanin som heter Ester. Hon är en korsning mellan dvärg och löwen. Ja, jag har en kanin, ett husdjur även fast jag är vegan. Sånt där är ju rätt knepigt. Å ena sidan tycker jag om djur och vill ta hand om dom, å andra sidan tycker jag att det är fel att de existerar för vårt (mitt) nöje. Jag skaffade visserligen Ester innan jag var vegan och nu idag kanske jag inte skulle gjort det. Ester är ändå en väldigt glad, sprallig och frigående kanin. Men jag har förstått under senaste två åren som vegan att ha husdjur kanske inte är det rätta. Men hon är verkligen hela livet, min älskling och så himla fin. Vad tycker ni om veganer som har husdjur?
 
Jag tycker såklart man ska få ha det. Men inte köpa från uppfödare som föder upp för vinst, i dåliga förhållande eller raser som inte mår bra/klarar sig, för människans vinning. Det är min vägledning. 
 
 
 
Vardagligt | husdjur?, vegan | |
Upp