Startsida

4 höstiga soppor

 
Nu är det höst och kallt och mörk, ja då behöver man en varm soppa för att muntra upp sig. Jag tycker själv att soppa är bästa maten när man är kall, trött och förkyld. Här kommer några olika enkla soppor jag gjort senaste veckan. 
 
1. Matig squash- & pumpasoppa
För 2 portioner behöver du:
1/3 butternutpumpa
Lök
Lite squash
1 potatis
Vatten + buljong
2 vitlöksklyftor
Salt + peppar
+ mixerstav
 
Börja med att skala skära butternutpumpan, 1 potatis och squashen är lagom små bitar. Squashen i den här soppan använde jag för hade en liten squashbit kvar i kylen och tänkte varför inte! Och det blev mycket gott. Men soppan kan absolut göras utan den också.. Fräs lök, potatis, butternutpumpa och squash ett par minuter. Häll sedan på vatten + buljong så det täcker grönsakerna. Låt koka 10-15 minuter. Sedan mixade jag den och tillsatte vitlök och kryddor. Jag hällde i lite havregrädde och lät soppan sjuda ett par minuter, samt smakade och kryddade efter smak. 
 
Jag serverade med Oatlys creme fraiche!
 
2. Vegokycklingsoppa med lime & curry, toppat med valnötter
 
Jag har skrivit om denna kycklingsoppa förut, det är en enkel och snabb soppa med Astrid och Apornas veganska k*ckl*ngbitar. Läs det här.
 
3. Morot- och apelsinsoppa
 
För 2 portioner behöver du:
2 morötter 
Purjolök (eller valfri lök)
½ apelsin
1 dl med bitar av butternutpumpa
Buljong + vatten
Havredryck + mjöl till redning
Salt, peppar, ingefära, 1 vitlöksklyfta
En mixer
 
Jag använde bitar av butternutpumpan för det hade jag kvar rester i kylen som var tvungen att gå åt och måste säga att det blev väldigt bra i! Jag började med att skiva lök, morot och butternutpumpan. Jag stekte i olivolja ett par minuter och tillsatte vatten + buljong så det täckte grönsakerna. Jag lät det koka under lock 10-15 minuter. Sedan tillsatte jag rivet apelsinskal och saften från en halv apelsin. Jag la ner en vitlöksklyfta och mixade sedan allt med stavmixer. Sedan gjorde jag en redning på havredryck och mjöl, kryddade, smakade av och lät sjuda i ett par minuter till.
 
4. Tomatsoppa med pasta
Mat och ätbart | |
#1 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

mums

Svar: Ja! :)
Ellen Sahlberg

#2 - - Wilma:

SV: Tusen tack!! Ha en fortsatt trevlig söndag. Kram

#3 - - ISA:

Soppans årstid är här! sista såg ut som något som veeeerkligen skulle passa mig <3

Svar: Ja men det är den verkligen! Va kul att du tycker det! :D
Ellen Sahlberg

Upp