Startsida

Det blir ljusare (men egentligen mörkare)

 
Ja, just, måla inte tuttar på din vägg. Det kanske kommer synas om hundra år när färgen bleknar, eller ja, blir gråare i det här fallet, och det kommer se skumt ut. Vad kommer framtida arkeologer tro om oss på denna gata? Måla tuttar på väggarna! Måste vara någon form av religiös väggmålning! Vi tillber den heliga tuttguden! Eller gudinnan
Så  kommer framtida utgrävare tänka.
 
Just nu tänker jag inte så. Jag tycker mitt rum har blivit ypperligt ljust, i jämförelse med den gamla färgen. Det här är andra gången under mina tonårsdagar jag målar om detta rum. Färgerna har gått från pastellfärger till vitt. Resultatet med möbler, lampor, affischer och kaktusar kan jag dela om ett par dagar. 
 
Men vitt och ljust är ju så bra! Tänk att det redan är femte oktober och vintern närmar sig. Och när vintern närmar sig så kommer mörkret. Jag tycker inte det är varken mysigt, juligt, skönt, fint, vackert eller höstigt (i en positiv mening) med mörker och kyla. Såklart förstår jag tanken med att sitta inne och med levande ljus, dricka varm choklad, se en favoritfilm och mysa - men det kan du göra vilken fin sommarkväll (eller dag, vadå liksom) som helst! Nej, jag är ingen stor beundrare av höst men nu när rummet är ljusare kommer det nog vara lättare att leva och komma igenom denna hemska årstid. För att överleva vintern behöver följer jag en strikt stridsstrategi; sov mycket (helst mellan 19:00 till 10:00), om jag befinner mig utomhus är det viktigt att alltid behålla vantarna på (oavsett hur svårt det än nu blir att smsa), ta hand om håret och hyn (redan nu torkar jag bort av kylan och det ofuktiga vädret), inte juldekorera, eller lyssna på julmusik, eller julhandla tills det är dags, och när julen är slut är det ut med alla julprylar (detta skapar en känsla av hopp; att ja snart är våren här!), äta mycket mat (ok det är viktigt oavsett årstid, men det är viktigt att fokusera på  det positiva så vintern går fort).
 
Med detta sagt hoppas jag vintern blir skonsam. Och att vi ändå får en bra och fin vinter, men helst att växthuseffekten och global uppvärmning gärna får slå in nu, på en gång. Så kan vi odla palmer i Sverige, sola i december och dansa runt en björk till julafton.
 
 
Vardagligt | |
#1 - - Heidi Scythe:

Hej! Superfin blogg!

Var gärna med i min frågestund, man deltar samtidigt i en utlottning av ett presentkort på 100 kronor!

http://heiduskaja.blogg.se/2016/september/bytte-planet-en-stund-dar-kandes-det-som.html

Svar: Hej! Tack :)
Ellen Sahlberg

#2 - - Sane:

Hahaha åh! 😅⛄⛄⛄

Svar: Haha ja! :D
Ellen Sahlberg

Upp