Startsida

Stackars stackars solkiga Marcus Birro

Ett flertal gånger senaste månaderna har Marcus Birros blogg hamnat på  blogg.se framsida. Och varje gång är jag minst lika förvånad (inte av Birro utan av blogg.se, att den ens hamnar där...). Hans blogg hamnar där för den är "mest gillad" eller ja något i den stilen och någon gång till och med på framsidan som artikel. Frågan är den vad gör hans blogg på blogg.se? Och vilka är det egentligen som tycker om honom?

 
 

Det är klart vem som helst ska få skriva om vad som helst, ja och just politiskt är det ju viktigt. Det är viktigt att alla ska få kritisera samhället, politiken och hur landet styrs, annars har vi ju inte en demokrati - som Marcus Birro claimar att vi inte har. Och ja Birro får skriva vad han vill på sin blogg, han får skriva politiska krönikor hur mycket han nu än behagar. Men jag blir däremot överraskad och förvånad när jag ser hur många som håller med honom och kommenterar. 

Jag vet inte hur man sammanfattar vad han skriver kort, men han känns mest som en tråkig gubbe som skyller allt på invandring. Ja i kort är det det han skriver ju, i varenda krönika. Han skriver gärna om hur dåligt Sverige är, ja och hur dåligt Sverige har blivit senaste åren. Men vet du vad Birro? Det var inte bättre förr.

Vilken tajming egentligen – för det här liknar ju precis Trump och hans koncept ”Make America great again”. När var både Sverige och USA så storslaget egentligen (på ett sätt som är bättre för alla? för let's be honest, ja de var säkert bättre för gifta män förr när de fick aga och utnyttja sina fruar utan konsekvenser och när man inte frågade kvinnor hur de mådde och ja det va säkert bättre förr för vita medelklass USA när ingen brydde sig om native americans och det var det, inga frågor på det om deras rättigheter, det var säkert bättre förr när man kunde vara (mer) rasse och ingen gives a shit - ja då var det säkert skitnice att leva om man var rik, man och vit)? Birro snackar ju lite så, att Make Sverige great again, och när han beskriver Sverige låter det som det är en jäkla massa värre här än i krigsdrabbade länder. 

Nu senast skrev han en krönika som han kallade för Stackars stackars solkiga Sverige. Den handlar om incidenter då svenska medborgare har blivit bortglömda av politiker och att folkets röst inte blir hörd. In och läs här

Att hans ens använder ordet solkiga i en rubrik visar ju på hur Marcus tänker. Hur som helst har jag inte så mycket att säga om Birro men däremot tycker jag det är synd och jättesorgligt att någon som honom bli gillad och kommenterad så mycket. Ja, bara läs kommentarerna; alla håller med honom och tycker vi behöver en förändring, d.v.s. Åkesson som statsminister (way to go Marit). Många tycker det är synd att han blivit utesluten av Expressen, SVT och så vidare, vilket beror på att han uttalade sig islamfobiskt på  Twitter, har deltagit i en sverigedemokratisk podcast, hänger med sverigedemokrater och skrivs om på olika rasistiska hemsidor som att han är någon slags hjälte eller liknande. 

Jag vet inte vad mer jag kan skriva; Birro är bara en gammal tråkmåns som inte har mentaliteten att förstå  hur världen hänger ihop eller fungerar (jag menar, hans familj är väl invandrade, de måste ju fått hjälp med det någon gång?), att det faktiskt är bättre och mer jämställt nu för fler människor, att Sverige är ett schysst land som försöker hjälpa till på tal om invandring. Och det värsta han inte förstår är att Sverige inte är så hemskt i jämförelse med länder som är krigsdrabbade, drabbade av svält eller naturkatastrofer. Birros revolution innebär inte det bra för de flesta, men bara det bästa för de bästa. 

Men det är självklart vi ska ta hand om varandra, oavsett om vi är gamla, sjuka, nyanlända, unga, svenska eller osvenska. Alla har bara ett ansvar att vara helt hyggligt schyssta. 

 

 

 

Men vad gör han på blogg.ses mest gillade inlägg-lista???

Förstår ej 

 

Så tycker jag, just nu | |
Upp