Startsida

Blåbär- och kokoskaka

 
För ett tag sedan gjorde jag denna blåbärskaka med kokostopping. Den blev kalasgod när den var serverad varm med lite grädde till. 
 
 
 
Kakan:
125 g margarin
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl havredryck
0,5 dl havre/sojagrädde
1,5 dl socker
2 dl blåbär
 
Smält margarin. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner socker, smält margarin och dryck. Tillsätt blåbär och häll upp i en smord och bröad form. Låt stå inne på 175 grader ca 20-25 minuter
 
25 g margarin
1 msk socker
2 dl kokosflingor
 
Smält margarin och rör ner kokosflingor och socker. Ta ut kakan och lägg över kokosblandningen. Låt stå inne 6-10 minuter till, tills kokosen fått lite lagom med färg. 
 
 
 
Mat och ätbart | |
#1 - - Hannah Margreta:

Ser riktigt gott ut!

#2 - - ellia:

Helt underbart så gott det ser ut

Svar: Åh vad kul att du tycker det! kram
Ellen Sahlberg

Upp