Startsida

Roadtrip

I tisdags drog vi på roadtrip! Som nämnt i ett tidgare inlägg, världsbäst roadtrip! Vi hann bland annat besöka Cornwall, Eden Project, Oxfordshire, Stonehenge, New Forest och se vilda hästar (!!!), köra igenom Devon, Dorset och Cotwolds, se Midsomer-byar, ha mängder med picknickar, bo på mysigaste hostelet nånsin och bo på slott. 
 
Cornwall/påväg till eden project/en bit från vårt hostel
 
Eynsham hall/södra Oxfordshire/hotell där vi stannade en natt
 
Bridport/Dorset
 
 
 
 
Första dagen på vår roadtrip besökte vi Stonehenge och New Forest. Och på tal om Stonehenge, påväg därifrån säger Martina "vilken konstig grej ändå". Och hon har förstås rätt, det är en konstig grej. Men fin grej. Stora stenar, konstaterade vi också. Jag har ändå föreställt mig aningen mindre stenar, min uppfattning av Stonehenge var verkligen så långt ifrån verkligheten det kan komma. Nu vet jag mycket mer, om stora stenar, mitt ute i England. 
Efter det besöket satte vi oss i bilen och körde mot New Forest. Så fort vi såg hade landat i New Forest så sa vi det att nä, vi kommer aldrig få se vilda hästar. Men vad är det första vi ser? Vilda hästar! Samt kossor, kalvar och åsnor som går runt fritt! Alla djur borde få ha det så. Det var en överraskning, och så fint att se.
 
Den kvällen bodde vi på Hostel i Cornwall, jättemysigt Hostel med schyssta ägare. Det var förvisso kallt och länge under kvällen trodde jag att vi skulle bli mördade, Google Maps och vår kartläsare "råkade" köra ut oss på en lerig och mörk väg. Dagen efter promenerade vi till Eden Project för att få våra 4 pund i rabatt. Senare körde vi vidare till Oxfordshire för att bo på slott. 
 
Kvällen före, på vandrarhemmet, bad jag om en extra kudde lite tyst och besviken i rummet. Malin säger åt mig att vika kudden, så känns det som två.. Vilket förstås funkar. På Eynsham hall lottade vi om vem som fick sova ensam, ja, gissa vem som hade dubbelsäng, fyra kuddar, plus två dekorariobskuddar!!!, Men, jag blev mest förvirrad och visste inte vad jag skulle göra med dom. Så dom hamnade på golvet... Förutom de fyra jag sov på, förstås. 
Kontraster, verkligen. Det är ändå svårt att säga vad som är bäst, hostel eller hotell. Menar, det var ju mysigare på vandrarhemmet även fast det var kallt och bara en ihopvikt kudde. 
 
Vi hamnade alltid utomhus för våra måltider = picknick. Allt för den tunna studentplånboken, ni vet. Vi var verkligen ordentligt trötta sista dagen, både på att äta bröd och bara trötta i huvudet. En fantastisk konversation mellan mig och Martina visar att vi var hur trötta som helst;
Jag: vill du ha choklad?
M: Vilken smak?
Jag. Kakaosmak
M: Ja tack!
 
Ingen reaktion överhuvudtaget på att jag hade noll koll på vad jag sa = trötta
Här åt vi middag första kvällen, på en parkering!
 
Bra skylt! Men vad gör tanten...? 
 
Roadtripen får 10/10 
Borta bäst | |
#1 - - Johanna:

Tack för att du besökte min blogg :)
Vilka härliga bilder!

Svar: Åh tack!
Ellen Sahlberg

#2 - - Jenny Eriksson:

England är så mysigt! Hur länge ska du vara där? Och vad studerar du för något?

Svar: Jag ska vara här till juni, och en vecka i juli! Går en kurs som heter Art and English, via Braheskolan :)
Ellen Sahlberg

Upp